ProTaper Retreatment-bestanden

ProTaper Retreatment-bestanden

ProTaper Retreatment-bestanden

ProTaper Retreatment-bestanden noemen we ook RT-bestanden. op de markt zijn D-bestanden compatibel.

RT-bestanden zijn een selectie van op maat gemaakte roterende bestanden die vaak worden gebruikt in retreatment-gevallen voor de efficiënte verwijdering van   gutta percha . Ze worden achtereenvolgens gebruikt om het coronale (D1), midden (D2) en apicale (D3) ⅓ wortelvulmateriaal efficiënter te verwijderen vóór de uiteindelijke vormgeving met conventionele   endodotische instrumenten. D1 is 16 mm lang met een snijuiteinde om het vulmateriaal in het wortelkanaal vast te zetten. D2 en D3 hebben een lengte van respectievelijk 18 mm en 22 mm, beide zijn niet-eindsnijdend en hebben als doel om het resterende dentine niet uit de kanaalwanden te verwijderen tijdens het proces.

hierna, om enkele instructies van onze RT-bestanden te introduceren.

 

 

RT-bestanden

Wanneer de verwijderingsmethode van roterende instrumenten wordt gebruikt, selecteert u de laagste snelheid (250-300 tpm) vergelijkbaar met andere roterende vijlen, die obturatiemateriaal effectief in het kanaal aangrijpt en verwijdert. 1) Overstroom de pulpkamer met het juiste oplosmiddel en tast de kanaalopening af met een verkenner om te controleren of de pasta effectief zacht is geworden.

2) Druk zonder het dentine te gebruiken de draaiende D1-vijl voorzichtig in het materiaal en gebruik een korte pikbeweging om materiaal uit het kanaal te halen. Schakel D1 nooit in rond een kanaalkromming.

3) Verwijder de D1-vijl regelmatig, inspecteer de messen op obturatiemateriaal en verwijder het vuil van de groeven.

4) Ga door met het D1-bestand totdat de pasta uit het coronale deel van het kanaal is verwijderd.

5) Selecteer het D2-bestand en herhaal dezelfde verpakkingsactie om obturatiemateriaal uit het middelste derde deel van het kanaal te extraheren. Gebruik een borstelbeweging om materiaal van de kanaalwanden te verwijderen.

6) Kies indien nodig het D3-bestand en boor op dezelfde manier het dieper gepositioneerde plakmateriaal uit het apicale een derde deel van het kanaal. endodontische instrumenten  

7) Ga door met het D3-bestand zolang de groeven van het instrument bij verwijdering zijn gevuld met obturatiemateriaal.

8) Wanneer het obturatiemateriaal korter is dan de terminus van het kanaal, gebruikt u kleine handvijlen in aanwezigheid van een viskeuze chelator om de rest van het kanaal te onderhandelen en te beveiligen. 9) Na beoordeling van het glijpad, selecteert u handmatige of protaper roterende vijlen om het kanaal te vormen en af ​​te werken.

daarom ProTaper Retreatment Files = D-bestanden = RT-bestanden   is zeer noodzakelijk in roterende instrumenten, het speelt een belangrijke rol   ook. protaper retreatment-bestanden

 

 

contact us