Endodontische roterende bestanden

Endodontische roterende bestanden

Endodontische roterende bestanden

Zoals we weten, hebben endodontische roterende bestanden een lange geschiedenis.    

I. De ontwikkeling van wortelkanaalbehandeling Hoewel de behandeling van parodontitis van de pulp een lange geschiedenis heeft, is wortelkanaalbehandeling een van de jongste professionele disciplines in de tandheelkunde.

Grossman verdeelde de geschiedenis van de wortelkanaalbehandeling van 1776 tot 1976 in vier fasen:

1776-1826: De bloedzuigers behandelen de abces tanden, verbranden de pulp met roodgloeiend draad en vullen het wortelkanaal met goudfolie.

1826-1876: Algemene anesthesie, rubberplaque, het uiterlijk van gutta-percha, de originele spitaald en wortelkanaal en arseen dat wordt gebruikt om de pulp te doden.

1876-1926: Röntgen uitvinding, toepassing van lokale anesthesie, toepassing van wortelkanaaldesinfectie (CMCP).

1926-1976: Röntgenfoto, lokale anesthesie en behandelingsmethoden van het wortelkanaalstelsel werden geleidelijk verbeterd. Het wijdverbreide gebruik van Ca (OH) 2 EDTA-formuleringen heeft geleid tot een geleidelijke vermindering van het gebruik van arseen- en zilvernaalden.

Endodontische roterende bestanden

Sinds 1976 is de behandeling van wortelkanaalbestanden meer dan 20 jaar ontwikkeling, heeft de wortelkanaalbehandelingstechnologie aanzienlijke vooruitgang geboekt: de nieuwste ontwikkeling: Microscopische wortelkanaalbehandeling en microscopische apicale chirurgie 2. Machine nikkel-titanium roterende voorbereiding van wortelkanaalapparatuur: verticale druk technologie zoals Profile Protaper, zoals obtura II, ultrafil 3D, Thermafil, enz .; step-down en crown-down voorbereiding (crown-down)) applicatie. 3. Toepassing van wortelkanaalreparatie nieuwe materialen zoals MTA 4. Nauwkeurige meettechnieken voor wortelkanaallengte, zoals digitale röntgenfoto's, en wijdverbreid gebruik van meetinstrumenten voor wortelkanalengte. 5. Ultrasone wortelkanaalbehandelingstechnieken zoals: verwijdering van vreemde lichamen, behandeling van verkalkte wortelkanalen, apicale chirurgie, wassen van het wortelkanaal enzovoort. 6. Toepassing van Ca (OH) 2 in-line afdichting.

Klinische behandelingsstappen en aandachtspunten Vereisten voor ruimen (voorbereiding medullaire holte): verwijder alle medullaire bovenkant; de wand van het open medullaire gat moet in lijn zijn met de worteltip 1/3 van het wortelkanaal, geen weerstand tussen het instrument en de kanaalwortelkanaalwand; indien goed; Zorg voor voldoende ruimte voor de spoelvloeistof en beschadig het tandweefsel zo min mogelijk. Stap: Lokale anesthesie - op de rubberen barrière - verwijder alle humus - onthul de bovenkant van het merg - vorm een ​​rechte lijn met de worteltip 1/3. 2. Bepaling van de lengte van het wortelkanaal: Voordat de worteltip 1/3 wordt voorbereid, moet deze een nauwkeurige werklengte hebben.

Hierna introduceren we continu enkele operationele vaardigheden van endodontische roterende bestanden. endodontische roterende bestanden

contact us